Elementary School 't Groen Drieske

Elementary School 't Groen Drieske

Architecten Delobelle bvba

An architectural paragon of energy-efficiency and sustainability, this Ghent new build nursery and after-school child care service blends with the existing site and school building, while at the same time distinguishing itself with a vibrant and creative use of colour. Designed by Delobelle Architects in collaboration with the Building Projects Department of the Ghent local authority, the project meets and exceeds Ghent’s strict administrative guidelines with respect to energy-efficiency and public safety.

By positioning this multi-purpose room at an angle to the new school building, architect Robby Delobelle and his team further created a semi-pubic forecourt which did not exist previously. This strategy offers more security and convenience for the the children and their parents and further reinforces the visual impact of the aluminium curtain wall with its vibrant coloured panels.

Environmental Principles

Thanks to the completely airtight installation of the aluminium curtain wall - which rules out thermal bridges - and the thorough insulation of the Reynaers CW 50-HI system, this building has reached an E-level of 68 and a K-level of 28. This brings the project completely in line with the rigorous energy requirements of the Ghent local authority.

 

Architects: 
Architecten Delobelle bvba
Location: 
Gentbrugge, Belgium View on map
Photographer: 
Debbie De Brauwer